Web

Mañana Mañana 2017 maakt Achterhoek én festivalland een stukje mooier

‘Kalm an en niks forceren’: op Mañana Mañana hoeft er niks, maar kan er heel veel. Of je nou op de camping staat, bij de Speciaalbierbar bij de Piste een drankje haalt of in de hangmat ligt, op dit Achterhoekse festival komt alles wat vandaag niet is, morgen wel. Van 15 tot en met 18 juni dompel je je onder in een relaxte festivalsfeer op een locatie waar je u tegen zegt. 

Waren de vier edities hiervoor in Hummelo op Landgoed Enghuizen, dit jaar streek het festival voor het eerst neer in Vorden. Kasteel Vorden is het middelpunt van het festivalterrein en is naast een handig herkenningspunt ook gewoonweg prachtig om te zien. Het festival is voor mij een thuiswedstrijd, want slechts een paar kilometer verderop ligt mijn geboorteplaats. Eens een Achterhoeker, altijd een Achterhoeker, hé. Ook al woon ik al ruim tien jaar niet meer in de Achterhoek, het voelt op dit festival als een warme deken die om je heen geslagen wordt. Bij binnenkomst op de camping op vrijdagmiddag vertelt een jongen van de organisatie ons waar we het beste de tent kunnen opzetten: “Ik zou de tent maar gewoon meteen hier neerzetten hoor. De rest van het terrein staat al klotevol”.

Banaan op een stokje
Het terrein van het festival grenst meteen aan het campingterrein voor tenten, dus je bent zo op het festival. Het terrein barst van de foodtrucks, vele bandjes en van plekken om te ontspannen. Zo kun je in de Oase in de hottub zitten met een biertje erbij of ga je in een van de strandstoelen op het terrein liggen. Mañana Mañana is een mix van een foodtruckfestival, spa & wellness, openlucht concertzaal en een gigantisch terras. Eten is voor ons een essentieel onderdeel tijdens het festival. Bij de Banaanhangwagen zijn de frozen bananas erg goed. Een halve bevroren banaan op een stokje, gedipt in de witte of donkere chocolade. Om het af te maken krijg je er spikkels, nootjes of kokosdip over heen. Bij het Speciaalbierenplein leef je je uit met biertjes uit de regio bij de Bronckhorster Brewers Company. Een Hummels, Hop into Summer of Eigenweiss: je vindt het hier.

Muziek en meer
Naast het vele eten en drinken, is er uiteraard meer te beleven en zien. Op het grote veld met de festivalmarkt is ook een hoek waarin ambachtelijke beroepen uitgeoefend worden. IJzer smeden, hout en leer bewerken, beeldhouwen en zeefdrukken: daarmee kun je in workshops aan de slag. Ook de muziek slaan we zeker niet over. Vrijdag ‘s avonds is het al swingen geblazen bij de Boogie Beats. “Goede bluesrock” , volgens een van de bezoekers. Op de festivalzaterdag is er bij het Tuinhuis folk te horen. ‘s Middags zorgt Joost Dijkema voor fijne en rustige sfeermuziek waarbij je lekker in het gras gaat liggen en met je ogen dicht luistert. Of eventjes stiekem in slaap valt omdat je net iets te lang doorgefeest hebt de avond ervoor. Maar ach, ‘s avonds is er meer muziek. Aan het einde van die avond is het dansen op de rock ‘n roll nummers van The Hot Sprockets uit Groot-Brittannië.

Rustgevend festival
Het mooie aan Mañana Mañana is dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je bent op het terrein, want het is overal sfeervol aangekleed. Grote lampionnen, sfeerverlichting in de bomen, gigantische lampenkappen in he t bos en grote verlichte bloemen op het pad. Je ontkomt er op deze locatie niet aan dat je (ook al is en blijft het een festival) tot rust komt. Een prachtig uitzicht, goed eten en drinken, de camping om de hoek en veel cultureel vermaak. Op Mañana Mañana wil je niet eens aan morgen denken.

 

Geef een reactie