Web

Wereldse invloeden en elektronische beats op Drift 2017

Drift 2017

Een dreunende bas en melodische deuntjes die er tussendoor dringen: opzwepende muziek staat bij het NYMA podium op het Drift Festival voorop. Aan het begin van de avond start Job Jobse zijn twee uur durende set. Overal waar je kijkt, zijn mensen aan het dansen. Ogen dicht, de muziek in zich opnemend en meedeinend op de beat en op de melodie die telkens terugkeert. Drift Festival 2017 heeft een uitgebreide line-up verspreid over zeven verschillende podia: muzikaal vermaak tot en met.

Midden op het festivalterrein bij Cultuurspinnerij de Vasim staat een gigantische wegbewijzeringspaal waarop de verschillende podia van het festival staan aangegeven. Wil je alle podia zien, dan ben je wel even bezig gedurende de dag. Zeker als je bijvoorbeeld naar het Boomshakalak-podium wil, dat verborgen achter het NYMA-podium ligt. Boomshakalak is bij uitstek dé plek om je heupen los te schudden op de vele reggaeton en R&B-muziek die er wordt gedraaid.

Wereldse invloeden
Meer wereldse muziekinvloeden vind je bij Auntie Flo op het NYMA podium. Deze DJ uit Groot-Brittannië mixt elektronische beats met wereldmuziek, waardoor je het gevoel hebt met je blote voeten in het zand op een tropisch eiland te staan. Afrikaanse invloeden klinken ook veelal door in zijn muziek.

IMG_3517

Mix van techno en mode
De verschillende muziekstijlen maakt Drift Festival een mooi festival voor echte techno-liefhebbers, maar ook als je van minder pompende beats en een harde bas houdt, is er op Drift genoeg te beleven. Het festival leent zich uitstekend voor het spotten van nieuwe modetrends, want het lijkt alsof iedereen z’n strakste pakje, mooiste naveltruitje en hipste haarband uit de kast heeft getrokken voor dit festival. Daarnaast kun je ook even relaxen of rustig wat eten in de ‘chill’-area, want de foodtrucks staan daar vlakbij.

Het Elektrabel-podium ligt naast de chill-area en vanuit die hoek klinkt regelmatig  disco/funk-achtige muziek. De afsluiter van de avond is hier Sterac Electronics met een zeer dansbare mix van techno, electro en disco-invloeden. Waar er bij het NYMA en het Drohme-podium vooral harde beats als afsluiter klinken, heeft Elektrabel een rustigere en meer melodieuze vibe om de avond af te sluiten.

Ook al zijn sommige podia wat lastiger te vinden op het terrein; Drift Festival slaagt er wederom in om een fijne en afwisselende line-up neer zetten met de juiste sfeer en mooie combinatie van eten, drinken, relaxen en dansen.

Geef een reactie