Nijmegen Cultuurstad·Web

SMK MRKT Pinksterfestival: goede sfeer, weinig food

DSC_0859

Een stralende zon, diverse bars waar je speciaal biertjes haalt, foodtrucks en verschillende marktkraampjes met sieraden, vintage kleding en andere accessoires; het SMK MRKT Pinkersterfestival in Nijmegen combineert al het goeds op een vrije dag tijdens het pinksterweekend.

Op het terrein van de Vasim staat een groot terras van houten stoeltjes en tafeltjes uitgestald en rondom het plein is het openlucht restaurant, waar de SMK MRKT om draait, te vinden. Er is live-muziek die om de paar uur verandert met niet de minste namen: o.a. Lucky Fonz de derde, The Hubschrauber en Rilan & The Bombaries. Bij de ‘Try Thai’, SoundTrek, Chasse Patat, Hete Bliksem Streetfood, Wood Pizza & Grill en Tapas e Sangria staan rond etenstijd lange rijen. De restaurantjes hebben hun eigen specialiteiten en die smaken goed: sappige hamburgers, verse frietjes en glimmende olijven zijn bij de verschillende trucks te krijgen.

DSC_0871

Klein openlucht restaurant
Voor een SMK MRKT is het openlucht restaurant wat klein opgezet en zouden drie of vier foodtrucks extra niet misstaan. Speciaal bier liefhebbers kunnen wel hun hart ophalen, want zowel bij de Café van Ouds Nijmegen speciaalbierbar als bij andere bars is er ruime keuze uit biertjes. “Het lijkt wel een minifestival”, zegt een bezoeker. “Als het alleen maar eten was geweest, dan vond ik het wat tegenvallen. Maar juist met de markt en de muziek erbij, heeft het echt een goede sfeer”.

DSC_0856

Pinkstermarkt
In de kraampjes op de NYMA Pinkstermarkt die op 4 en 5 juni op het terrein staan, zijn verschillende ondernemers met hun eigen ontwerpen, illustraties, accessoires en vintage kleding te vinden. Zo is DOTT er met kleding die door vluchtelingen in Nijmegen is gemaakt en staat er een meisje met rugtassen uit Nepal. Daarnaast staan Kiki en Clara met hun zelfgemaakt kleding die je in een geïmproviseerd pashokje ook meteen even kunt passen. Vintage kleding en tweedehands spullen zijn ook ruim vertegenwoordigd deze dagen en veel bezoekers schuifelen op hun gemak langs de stands.

DSC_0883

Dansen en zon
Het fijne weer en de goede sfeer maken het SMK MRKT Pinksterfestival een aangename plek om te zijn op je vrije dag. Je kunt dansen bij het hoofdpodium, in de zon genieten van een wit biertje, struinen over de Pinkstermarkt en ook voor kinderen is er een programma: ‘Cultuur voor Koters’. Als er volgend jaar een paar foodtrucks extra bijkomen, doet de SMK MRKT zijn naam ook eer aan en maakt dat het festival compleet.

Dit artikel is gepubliceerd op NijmegenCultuurstad.nl

Geef een reactie