Nijmegen Cultuurstad·Web

Hotel Deep End neemt je mee in absurde wereld van korte films

Hotel Deep End - Simone Vos

Zacht tromgeroffel en de tonen van een elektrische gitaar klinken door de ruimte. Op de muur is een beeld geprojecteerd van een winters landschap en op de bedden en zitzakken zitten mensen vol verwondering te kijken en luisteren. De muziek begeleidt de film en neemt je mee het beeld in. Hotel Deep End is in volle gang. 

Concept
Hotel Credible stelde voor deze speciale avond vier hotelkamers beschikbaar om er korte films te laten zien. Van documentaires en animatiefilms tot aan korte films die je aan het denken zetten; een divers filmaanbod komt voorbij. De ruim honderd bezoekers zijn ingedeeld in vijf groepen die afwisselend de hotelkamers bezoeken en een rondje pauze hebben. In de kleinere kamers is het soms een beetje proppen, maar dat zorgt ook wel voor een knus gevoel.

Absurde films
Waar in de ene kamer alleen maar korte films gedraaid worden in het thema ‘het zwembad’, is er in de andere kamer een film te zien waarin nauwelijks wordt gepraat: De Mompelaar. Veelal blijf je na de vertoning nog nadenken over de films, omdat er vaak absurde wendingen in de verhalen zitten. “Wat bedoelde die maker hier nou mee?”, zegt een bezoeker na afloop van de film De Mompelaar. “Misschien wilde hij de volgzaamheid van mensen benadrukken”, speculeert een ander meisje. “Ik vond de afwisseling tussen de films wel heel goed, dat maakte het een leuke avond”, vertelt een van de bezoekers in de bar van Hotel Credible.

Livemuziek
In een van de kamers wordt bij de films livemuziek gemaakt. De tonen van de elektrische gitaar en het geroffel op het drumstel sluiten perfect aan bij de beelden, waardoor je bijna in een trance raakt. Het beeld waarop je mensen ziet skiën in de bergen, krijgt een andere betekenis door de muziek die je erbij hoort. Het tempo en het volume zijn mooi afgestemd op de film die je ziet.

Deep End - Simone Vos

Hoewel sommige films geen hele duidelijke verhaallijn lijken te hebben en je enigszins verdwaasd achterlaten, is de combinatie van korte films, verschillende hotelkamers en een mooie locatie goed. Hotel Deep End zorgt voor een boeiende avond en blijft nog wel even hangen.

Geef een reactie