Web

Expeditie Honig opent alle deuren in het Honigcomplex

Expeditie Honig 2015Tijdens Expeditie Honig mogen bezoekers aan iedere deur trekken die ze tegenkomen in het Honigcomplex. Als de deur opengaat, dan kunnen ze een kijkje nemen bij één van de ondernemers,” vertelt Simon Vennekens, organisator van de derde open dag die in het Honigcomplex plaatsvindt. Op zondag 24 april van 12:00 uur tot 18:00 uur openen de ruim honderd ondernemers en makers in de oude soepfabriek hun deuren voor Expeditie Honig. Simon vertelt over deze expeditie en over de culturele hoogtepunten van de dag.

“Iedere bezoeker krijgt op 24 april bij binnenkomst een flyer waarop de plattegrond van het Honigcomplex staat afgebeeld en een korte beschrijving van iedere ondernemer in het complex,” begint Simon. “Alle ondernemers en makers doen mee aan de expeditie. Bezoekers kunnen dwars door het Honigcomplex lopen om iedereen te bezoeken. Ze stippelen hun eigen route uit en kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in de zagerij of in de bierbrouwerij.”

Culturele tips
Simon organiseert Expeditie Honig samen met de andere ondernemers uit het complex en heeft daardoor goed inzicht in het programma. “Op cultureel gebied zijn er diverse interessante plekken om heen te gaan,” vertelt hij. “Zo presenteert Fabrikaat als onderdeel van het BouwLab Nijmegen een programma waarin nieuwe en inspirerende alternatieven voor wonen te beleven zijn. Het kunstwerk om in te wonen GR#D is hier een voorbeeld van. Ook tonen ze de installatie Vault 2015 van Rob Voerman.”

Daarnaast zijn de workshops van de jongens van oefenruimte.nu de moeite waard volgens Simon. Er vinden twee workshops plaats: een drumworkshop en een workshop gitaar bouwen. Maar ook het filmproductiehuis DZIGA mag niet ontbreken tijdens Expeditie Honig. “DZIGA geeft demonstraties van het werk dat ze doen en er een draait een film”, aldus Simon. Ook Galerie Bart en De Kube(waarin de Smkmrkt en Waarmarkt gehouden worden) zijn geopend.”

Expeditie Honig 2015Bier en techniek
“Expeditie Honig brengt de bezoeker door het hele complex en dat maakt dit evenement zo leuk en toegankelijk,” vervolgt Simon. “Bezoekers kunnen een masterclass rondom bier volgen die wordt georganiseerd door brouwerij Oersoep. Een ander hoogtepunt is de flightsimulator vanMechamania. Aan deze simulator wordt al twee jaar gewerkt en tijdens de Expeditie Honig kunnen mensen voor het eerst zien hoe de simulator eruit ziet. Hij is nog niet af, maar het is een tipje van de sluier dat ze oplichten.”

Toekomstige evenementen
Naast Expeditie Honig staan in de komende maanden nog meer culturele evenementen op het programma in het Honigcomplex. “Het Plakfestival komt er aan: op 21 mei viert Café de Plak haar veertigjarig bestaan in De Kube,” vertelt Simon. “Ook de tweemaandelijkse Waarmarkt in de Kube is een leuk uitstapje. Daarnaast organiseert Galerie Bart regelmatig een eigen expositie en willen we vaker evenementen organiseren zoals Expeditie Honig. Zo kunnen bezoekers de makers en ondernemers elkaar ontmoeten.”

Expeditie Honig vindt op zondag 24 april van 12:00 uur tot 18:00 uur plaats.

Foto’s: Expeditie Honig 2015 door Jasper van Koolwijk

Geef een reactie