Web

Mestmag: ‘Dat heeft ze me nog nooit verteld’

2 Jeannine de Boer - foto bij verhaal Marijke Liefting

“De kracht om hun eigen verhaal te kunnen vertellen is belangrijk voor de autonomie van oudere mensen. Het is een moeilijke opdracht om zo’n verhaal goed vast te leggen, maar het brengt zoveel dankbaarheid met zich mee. Voor de oudere is het geen foto of tekst, maar een emotioneel testament”, vertelt Frits Achten (58), hoofd van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) Projectbureau. Nieuwe ontmoetingen tussen kunstenaars en ouderen, een verrassende wending aan de dag van een oudere en het uit de comfort zone halen van amateurkunstenaars: het project Erfstukken maakt heel wat los bij veel mensen. “Door dit project komen amateurfotografen en -schrijvers achter voordeuren waar ze anders nooit zouden komen. Dat is bijzonder”, aldus Achten.

Voor Mestmag.nl schreef ik een artikel over het project Erfstukken. Hierin komen ouderen en amateurkunstenaars elkaar tegen op wel een heel bijzondere manier. De fotografen maken een foto van het favoriet erfstuk van de oudere en een schrijver tekent het verhaal op. Dit artikel schreef ik namens Kunstbalie, een van de subsidieverstrekkers voor het project. Lees hier het hele verhaal: Erfstukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.