Web

Blog Beton: Frank Kafka is a twink is een lekkere rollercoaster on speed

Loek en Fabian

Zet vier jonge, geïnspireerde theatermakers bij elkaar en na twee weken brainstormen en repeteren stroomt er iets moois uit: PARK PONY. Een collectief van studenten van de Toneelacademie Maastricht: Loek de Bakker, Florian Myjer, Scott Robin Jun en Yela de Koning. Ieder heeft zijn of haar eigen kracht en zo vormen ze een gezelschap dat elkaar aanvult. Met hun performance Franz Kafka is a Twink staan ze in het Turbulentie-programma van Festival Cement. “Het is een dialoog tussen twee menselijke figuren, die een masker van perfectie op hebben. Ze proberen hun lelijke kanten te overschreeuwen en houden zich vast aan Amerikaanse oneliners. Eigenlijk proberen ze een écht gesprek te voeren, alleen dat lukt niet”, vertelt Loek.

Voor Blog Beton interviewde ik twee van de jonge theatermakers over hun voorstelling Frank Kafka is a twink. Over de perfectie van de huidige generatie en hoe we onze minder mooie kanten proberen te verbloemen met leuke foto’s op Instagram, hippe en vlotte uitspraken zoals in films en series en hoe we onze relatie spiegelen aan diezelfde films en series. Lees hier het hele interview met Loek en Fabian: Blog Beton.

Geef een reactie