Web

Uniek in Nederland, alleen in Brabant: de Stichting Beeldende Vrijetijdskunst

Noem het vrijetijdskunst of amateurkunst: het is in je vrije tijd schilderen, beeldhouwen en tekenen. Belangrijk voor een groot deel van de inwoners van Brabant ( en de rest van Nederland uiteraard). Als enige provincie in Nederland, bestaat hier nog een koepelorganisatie voor de verenigingen van vrijetijdskunst. Waarin kunstenaars samen komen, ideeën delen en elkaar inspireren. Waarvoor voorzitter Jacques Janssen zich hard maakt en waarover beeldende kunstenaars Rien Claessen en Corrie van Beers vertellen. Waarom amateurkunst? En wat is de toekomst? Hoe moet het verder met de koepelorganisatie, nu Nederland steeds meer vergrijst? Of is dat juist dé kans? Voor Kunstbalie schreef ik dit artikel op Mestmag.nl.

Geef een reactie