Brabants Dagblad·Krant·Web

Dit is de verborgen kunstcollectie van Tilburg, die van de universiteit

Een levensgrote Herman Brood, wandkleden uit het TextielLab en een gedicht van Rutger Kopland op een glazen doorgang; de campus van Tilburg University barst van de kunst. Zeker zeshonderd werken, mét een kunstuitleen voor medewerkers. Hoe ziet die collectie eruit? En wie bepaalt welke kunst er komt?

Veel Tilburgers zullen niet beseffen hoeveel kunst hun universiteit in bezit heeft. Pieter Siebers geeft een rondleiding over de campus, hij is voormalig verantwoordelijke ‘kunstbeleid’ en projectleider Academisch Erfgoed.

De eerste stop op de route: het Cobbenhagengebouw. Het oudste gebouw van de huidige universiteit herbergt een grote verscheidenheid aan werken. Zo hangt er in de aula een gigantisch wandkleed in oranjebruine tinten; een man in pak zit met een vergrootglas in zijn hand ín een gigantische voetafdruk. Een verwijzing naar het motto van de universiteit: Understanding Society. Het werk van kunstenaar Teun Hocks (1947-2022). Lees het hele artikel op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie