ArtEZ·Web

Studenten onderzoeken de nieuwe verhouding tussen mens en dier in Burgers’ Zoo Arnhem

“Verwondering oefenen en leren om je open te stellen voor andere perspectieven. De nieuwsgierigheid naar de ander, juist in deze tijd waarin we vaak geneigd zijn om al een positie te kiezen en ons uitspreken. Daar gaat het bij de opleiding Artisteducator in Theater van ArtEZ in Arnhem heel erg om”, vertelt docent Inés Sauer. Een mooi voorbeeld van dat openstellen, is het project ‘Contemporary Aesthetics of the Other’, waarbij tweedejaars studenten in Burgers’ Zoo onderzoek doen naar hoe mensen zich tot dieren verhouden.

“In dit project leren de studenten hoe ze zich verhouden tot een omgeving en anderen en maken daar werk over. Het is zeker ook een educatieve opleiding, dus we vinden het belangrijk om de maatschappelijke context altijd mee te nemen. We maken geen werk over anderen, maar mét hen. De experts van de werkelijkheid noemen we ze ook”, zegt Inés. Ze is dramaturg en begeleidt studenten binnen de bachelor Artisteducator in Theater van ArtEZ in Arnhem. Lees het hele artikel op de website van ArtEZ.

Geef een reactie