Brabants Dagblad·Krant·Web

Lastig hoor, je verjaardag vieren, vindt de Bossche cabaretier Thijs van de Meeberg

Stel je voor: je viert je verjaardag en nodigt vrienden en familie uit. Vrienden van het Brabantse platteland, cultuurcollega’s uit de Randstad, gescheiden ouders. In zijn nieuwe voorstelling Met de beste bedoelingen toont de Bossche cabaretier Thijs van de Meeberg wat een ongemak die mix oplevert.

Hoe kwam je op het idee voor deze voorstelling?

,,Mijn leven bestaat uit verschillende groepen; vrienden met wie ik in Nuenen opgroeide en collega’s uit de culturele hoek, veelal uit de Randstad. Het was me al vaker opgevallen dat de verschillen groot zijn. Mensen uit de Randstad vinden het bijzonder dat ik in Den Bosch woon. Na een voorstelling vragen ze: hoe kom je dan thuis? Ja, gewoon met de trein. Maar de mensen die ik van vroeger ken, hebben juist het gevoel nergens bij te horen. Voor mij kan het allemaal naast elkaar bestaan. Ik ben én PSV-supporter én vier carnaval én ben vegetariër én theatermaker.” Lees het hele artikel op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie