Wandelen·We Are Travellers·Web

Ontdek de mooiste Hanzesteden van Nederland

Schattige middeleeuwse panden, eeuwenoude historische centra en een prachtige ligging aan het water; de Hanzesteden in Nederland zijn een bezoek waard. De belangrijkste steden van dit Hanze-verbond liggen aan de rivier de IJssel, in het oosten van Nederland. Maar wat zijn Hanzesteden nou precies? En waar vind je ze? Kom meer te weten over deze steden, hun historie én wat je er kunt doen op We Are Travellers.

Veel steden in Nederland ontwikkelde zich tussen de twaalfde en zestiende eeuw tot belangrijke handelsplekken. Het Hanzeverbond was een essentieel onderdeel daarvan. De Hanze was oorspronkelijk een samenwerking tussen kooplieden uit diverse steden die dezelfde producten in hun handel hadden. Het was een manier om de kosten te drukken, gezamenlijk te reizen en om zich als groep te verenigingen tegen grotere bestuurders. Lees er alles over in dit artikel op We Are Travellers.

Geef een reactie