Eindhovens Dagblad·Krant·Web

De zomerse aanbeveling van Aldona Stachowska uit Reusel: ‘In Nederlandse musea is zoveel moois te zien’

Hoe brengen cultuurmakers het liefst de zomer door? In deel 3 van ‘De Aanbeveling van…’ beeldend kunstenaar Aldona Stachowska (1958) uit Reusel. ,,Er is ontzettend veel te zien op het gebied van beeldende kunst in de Nederlandse musea. Ik kijk ernaar uit exposities te bezoeken.”

,,Ieder jaar gaan Jan (Vosters, ook kunstenaar -red.) en ik naar het noorden van Nederland om een aantal musea te bezoeken. Daar hadden we het afgelopen half jaar geen tijd voor. Ik was druk met mijn boek Intiem, dat net is verschenen en heb mijn hele atelier omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. Deze zomer gaan we op pad”, vertelt Aldona Stachowska. Lees haar hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie