ArtEZ·Web

“Ik wilde terug naar de kunstenaar die in mij zit”

“Het liefst wil ik dat mijn werk mensen raakt, dat het ze wat doet. Stof, gipsschuim; die materialen, dat tactiele, waarbij ik mijn handen gebruik, dat typeert mij. Er zit iets onafs in. Dat hele fijne en nette, dat maak ik niet”, vertelt Pieta van Twist (48), ze zit in haar laatste jaar van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Op Maat bij de Academie voor Art & Design van ArtEZ in Zwolle. In haar eindwerk staat ‘de ruimte’ centraal. Pieta vertelt over haar werk en ervaringen in de afgelopen jaren. 

“Als ik terugkijk op mijn werk in de afgelopen vier jaar, is die ruimte altijd een belangrijk aspect geweest. Toen ik binnenkwam, werkte ik alleen maar op plat vlak. Al snel leerde ik 3D-werk kennen en ben ik ruimtelijk aan de slag gegaan. Dat is het mooie van de opleiding; je krijgt nieuwe opties aangereikt. Ik had er nooit over nagedacht dat ik de ruimte kon gebruiken, maar het past juist heel erg bij me”, gaat Pieta verder.  Lees het hele verhaal over Pieta op ArtEZ.nl.

Geef een reactie