Brabants Dagblad·Krant·Web

Kinderboek over de bellende engel op de Sint-Jan: ‘Epische strijd tussen goed en kwaad’

© Twycer / http://www.twycer.nl

Een kinderboek maken over het standbeeld van de bellende engel op de Sint-Jan in Den Bosch; dat leek auteur Stephanie Biesheuvel een goed idee. Het boek komt in maart 2024 uit, dus de Bossche schrijft nu driftig aan het verhaal. Mét input van kinderen uit Den Bosch.,,Ik kom al jarenlang iedere dag langs de Sint-Jan. Ik werkte namelijk elf jaar bij het Theater aan de Parade. Dan kijk ik altijd even naar de bellende engel. Er staat een bordje bij dat je kunt bellen met de engel”, zegt Biesheuvel. ,,Daardoor kwam ik op het idee voor mijn boek. Een callcenter voor kinderen op de kathedraal, hoe mooi zou dat zijn? Het spreekt tot de verbeelding, zo’n kindertelefoon waar kinderen heen kunnen bellen om te kletsen of verwonderingen te bespreken. Een universeel thema, dat is mooi voor een kinderboek.” Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie