Wandel.nl·Wandelen·Web

Op weg naar de Via Gladiola: advies van de blarenprikker

Het aftellen is nu écht begonnen. Die 160 kilometer nadert met rasse schreden. De 4Daagse is inmiddels zodanig in het hoofd van deelnemer Simone Vos genesteld dat ze er zelfs van droomt. Aan de vooravond spreekt ze een professionele blarenprikker voor wat laatste (geruststellend) advies.

Nachtenlang ren en wandel ik kilometers, om maar te zorgen dat ik bij die finish kom. Het evenement heeft toch meer impact op me dan ik dacht. Ik droom ervan. Een voordeel: de blaren vallen tot nog toe heel erg mee. Ik heb zelfs twee dagen achter elkaar dertig kilometer gelopen en slechts één blaar gekregen. Om wat meer te weten te komen over blaren en hoe je die tijdens de 4Daagse kunt laten behandelen, spreek ik met Louise Schalkoort van het Rode Kruis. Ze prikt al ruim tien jaar blaren tijdens de 4Daagse Nijmegen, is instructeur en medewerker kwaliteitsblaarbehandeling. Een expert op het gebied van blaren en verzorging van de voeten, dus. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie