De Gelderlander·Krant·Web

Film maken verbindt: Oekraïense en Nijmeegse jongeren vieren première eigengemaakte film in LUX

Verhaallijnen bedenken, script schrijven, storyboards maken, filmen en editen; leerlingen van het Canisius College en het Pontem 2 College in Nijmegen ontdekten het samen in de afgelopen maanden. Het resultaat: de film ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’. Mét première in arthouse LUX woensdag.

,,Het is bijzonder om onze film op zo’n groot scherm te zien. Hier leefden we naartoe”, vertelt Viktoriia Hutenmakher (16). Ze speelt een van de hoofdrollen: Lilly. Daarnaast ontwierp ze de filmposter. Sinds anderhalf jaar woont ze in Nederland en volgt ze onderwijs op Pontem 2. Dat is voor Oekraïense jongeren die Nederlands willen leren. Lees het hele artikel op de website van De Gelderlander.

Geef een reactie