Brabants Dagblad·Krant·Web

Studenten leren samen rouwen op universiteit: ‘Door het horen van hun verhalen voelde ik me minder alleen’

Een bijzonder onderdeel in het aanbod bij Tilburg University: de training ‘Grieving together’. Een rouwcursus, voor studenten en medewerkers. ,,Ik voelde me eenzaam na het verlies van mijn moeder, maar tijdens deze training ontmoette ik zeven lotgenoten. Dat schept zo’n band”, vertelt student Mike Heerkens (25).

,,Ik was best terughoudend om tegen mensen te vertellen dat ik naar deze training ging. Er heerst toch een taboe rondom mentale gezondheid en rouwen. Ik wil dat taboe doorbreken en er wél over praten. Ik merkte namelijk dat veel mensen niet wisten wat ze moesten zeggen toen m’n moeder overleed”, vertelt Heerkens. Hij verloor zijn moeder anderhalf jaar geleden en wilde hulp bij zijn rouwproces. Afgelopen voorjaar deed mee aan de vijfde training in de reeks. Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie