Wandel.nl·Wandelen·Web

Wandelen in de Duitse Hanzesteden

In het noorden van Duitsland vind je een heel aantal Hanzesteden die een wandeluitstapje waard zijn. Hier kun je vele kilometers rondstruinen door middeleeuwse straatjes, in natuurparken in de regio en tegelijkertijd meer leren over de geschiedenis. Voor Wandel.nl licht ik er vijf voor je uit.

De oorsprong van de Hanzesteden, die een handelsverbond oprichtten in de late middeleeuwen, ligt in Lübeck. In 1356 vond daar de eerste vergadering van de Stedenhanze plaats, waarbij verschillende steden vertegenwoordigd waren. De ‘Hanze’ staat voor een gemeenschap, groep of gezelschap en in de veertiende eeuw waren dit handelslieden die samenwerkten tegen rovers en op economisch gebied.

Ga zeker naar Bremen en Hamburg, sfeervolle steden met meer dan genoeg terrasjes, musea en mooie stadswandeling. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie