Web

Fotografe Ursula van de Bunte brengt ode aan haar Geldropse muze: ‘Bewaar wat je niet wilt verliezen’

Hoe breng je op een unieke manier een ode aan je man? Fotografe Ursula van de Bunte weet daar wel raad mee. In 100 uiteenlopende portretten legde ze haar muze en man Paul Rooyackers uit Geldrop vast. In Kasteel Geldrop is het werk te bewonderen in de expo ‘De honderd van Rooyackers’.

De ene keer in een staatsieportret, op de andere foto als Rembrandt. ‘Bewaar wat je niet wilt verliezen’ is haar motto. Het kasteel is niet zomaar een expositieplek voor Rooyackers en Van de Bunte. Rooyackers werd in 1951 in Geldrop geboren en groeide er op. Als kind kwam hij vaak in de bossen op het landgoed, waar toen de familie van Baron van Tuyll van Serooskerken woonde. Met de portrettenserie is Rooyackers weer even terug bij z’n roots. Lees het artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie