Kunstloc Brabant·Web

Waar film en maatschappij elkaar ontmoeten: tips voor filmmakers in het sociaal domein

Hoe zet je film en documentaire in het sociale domein in? Welke mogelijkheden en kansen zijn er voor filmmakers en hoe vind je aansluiting bij dat sociale domein? Tijdens het release event van Ethics Filmservice in maart 2023 kwamen deze vragen aan bod en gingen filmmakers en deelnemers uit de zorg, het onderwijs en andere maatschappelijke instellingen met elkaar in gesprek. Voor Konkav vatte ik de belangrijkste uitkomsten van de dag samen.

Films maken die impact hebben op de maatschappij, waarin gevoelige onderwerpen aangekaart worden, die een podium bieden voor een soms wat onbekendere groep mensen en meer begrip creëren. Het zijn allemaal manieren om film in te zetten in het sociaal domein, volgens filmmaker en oprichter van Ethics Filmservice, Jesse van Venrooij. Hij richtte Ethics op, omdat hij een platform wilde bouwen waarop deze films een plek krijgen én waar maatschappelijke instellingen toegang toe hebben om de films in te zetten in hun organisatie. Lees het hele artikel op de website van Konkav.

Geef een reactie