Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Fantasievolle interpretaties van De Nachtwacht in Van Abbe te bewonderen: ‘Schilderen maakt iets los bij mij’

Wat is jouw interpretatie van Rembrandts De Nachtwacht? Die vraag kregen totaal uiteenlopende Eindhovense inwoners die creatief bezig zijn. In een samenwerking tussen CKE, HK1 en het Van Abbe maakten meer dan negentig deelnemers beeldend werk. Vanaf vrijdag 24 maart is er een expositie in het Van Abbemuseum.

,,Ik vind het heel bijzonder dat we als gewone mensen in het Van Abbemuseum mogen exposeren. Dat is echt een veer in je reet voor alle deelnemers”, vertelt Sonja van Lang (59). Ze komt al ruim vier jaar bij HK1, centrum voor creativiteit en ontwikkeling, dat onderdeel van Neos is. Deelnemers kunnen ernaartoe om creatief bezig te zijn en voor sociale contacten; dagbesteding op een laagdrempelige manier. Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) helpt HK1 daarbij. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie