Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

De beste tips voor Bolzano, toffe stad in Zuid-Tirol


Bolzano, ook wel Bozen, is een sfeervolle en geschiedenisrijke stad in het noorden van Italië. Net over de grens bij Oostenrijk vind je deze Italiaanse stad, waar ze zowel Duits als Italiaans spreken. Prachtige bergpartijen op de achtergrond, bekend van de jaarlijkse kerstmarkt en een top stad om goed te eten en drinken. Wat mag je niet missen in Bolzano? En waar overnacht je fijn? De tofste tips voor deze prachtige stad op een rijtje voor We Are Travellers.

De toegangspoort tot de Dolomieten, zo wordt Bolzano (Bozen) ook wel genoemd. Wanneer je in deze stad aankomt, vallen de bergen namelijk onmiddellijk op. Vanuit Bolzano zie je de Cantinaccio (of Rosengarten) en de Sciliar massieven hoog boven het centrum uittorenen. Deze bergpartijen zijn perfect voor de mooiste wandeltochten en vanuit Bolzano ben je daar met de bus of de auto zo. Je kunt ook met de kabelbaan naar boven. Een mooie afwisseling met een bezoekje aan de stad zelf, waar meer dan genoeg te doen is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een van de vier kastelen? Lees alle tips voor Bolzano op We Are Travellers.

Geef een reactie