Web

Ontdek de street art en meer kunstroutes in Gent

Gent is de stad van imposante, witte torens, oude pandjes met prachtige (trap)gevels, sfeervolle doorkijkjes over het water en goed eten en drinken. De Vlaamse stad heeft daarnaast heel veel kunst en cultureel erfgoed te bieden. Voor Wandel.nl neem ik je mee langs street art en meer kunstroutes.

Het bekendste kunstwerk van Gent is misschien wel het drieluik Het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal. Het werk van de broers Van Eyck uit 1432 is wereldberoemd en recent gerestaureerd. Bij de kathedraal is een heel bezoekerscentrum gebouwd, waar je een VR-beleving rondom Het Lam Gods kunt boeken en het werk zelf bewondert. Ook buiten dit iconische werk, is er in Gent veel kunst te zien. Gewoon op straat zelfs! Lees alle tips op Wandel.nl.

Geef een reactie