Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Designer Ilse Meulendijks (31) wil niet weg uit Eindhoven: ‘In Amsterdam is alles zo gedefinieerd’

Zuidoost-Brabant barst van de beloftevolle jonge creatievelingen. Wat maken ze, en waarom doen ze dat juist hier? Aflevering 2 van cultuurserie Goed Bezig: designer en kunstenaar Ilse Meulendijks (31) uit Eindhoven. Onderzoeker, grafisch vormgever, uitgever, hoofd van het Masterprogramma van Design Academy Eindhoven; een greep uit het werk van de Eindhovense ontwerper Ilse Meulendijks. 

‘Graphic design for social progress’, daar staat jouw Studio Juxta voor. Hoe kwam je daarbij?

,,Tijdens mijn studie aan de Design Academy Eindhoven en in de opleiding in mode daarvoor, merkte ik dat ik graag verbindingen leg. Bijvoorbeeld: grafisch vormgeven, boeken uitgeven, onderzoek doen en met zachte materialen werken. Daarbij leg ik meer nadruk op het proces dan op het eindresultaat en vind ik de antropologische en sociologische inslag in mijn werk heel belangrijk.” Lees het hele interview met Ilse op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie