Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Jelle Seegers smelt metaal met behulp van de zon, ‘gas en elektriciteit zijn nu zo duur’


De Dutch Design Week is een bonte verzameling van designers met allerlei ideeën en bezoekers uit alle windstreken. Het ED besteedt dagelijks aandacht aan wat er zoal te zien is en voorbijkomt. Deze keer: ontwerper Jelle Seegers.

Ik heb een passie voor goed gereedschap en voor metaal gieten. Alleen het gieten van metaal kost ontzettend veel energie en dat vind ik niet goed voor het milieu. Daarom bedacht ik de Solar Metal Smelter; met die installatie smelt ik metaal om met direct zonlicht”, vertelt ontwerper Jelle Seegers. Met zijn afstudeerwerk (van de bachelor Publiek Privaat) staat hij op de binnenplaats van Microtuin, in de Graduation Show van de Design Academy. Lees het hele artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie