Brabants Dagblad·Krant·Web

Expo Screenwear in Design Museum Den Bosch: Mode bestaande uit pixels in plaats van textiel

Geen geborduurde pailletten op een exclusieve jurk of tastbare modestukken, maar pixels, programmeren van de juiste software en online collecties; in de nieuwe expositie in het Design Museum Den Bosch staat digitale mode centraal. Vanaf 15 oktober is Screenwear – Exploring Digital Fashion te zien en gaat een (digitale) modewereld open.

De tentoonstellingszaal op de tweede verdieping is letterlijk getransformeerd tot een wereld vol schermen. Overal waar je kijkt, is een beeldscherm te zien. De snoeren zijn vakkundig weggewerkt, de lichten zijn uit. Alleen de schermen geven licht en dat laat meteen zien waar het om gaat: de versmelting van mens en techniek.

,,Je consumeert het scherm in deze expositie. We nemen je mee in de digitale wereld en hoe mode daarin terugkomt. Wat is er in de afgelopen jaren zoal gebeurd op dat gebied? De ontwikkelingen gaan zo snel, dat het bijna niet bij te houden is. Maar het is een overzicht”, vertelt conservator Anne- Karlijn van Kesteren. Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie