Reizen·Wandelen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Trieste: de beste tips voor deze Italiaanse stad

Statige, metershoge gebouwen, koffiehuizen, terrasjes aan het Canal Grande en een klassiek, wit kasteel aan zee; Triëst is een unieke stad die ietwat on-Italiaans aandoet. Vlak bij de grens van Slovenië en aan de Golf van Triëst ligt deze prachtige stad. Benieuwd wat je hier allemaal kunt doen? De beste tips voor een weekendje Triëst, Italië bij elkaar.

Triëst ligt in de regio Friuli-Venezia Giulia en de sfeer in deze stad is vergelijkbaar met Oostenrijk (veel gebouwen doen denken aan Wenen bijvoorbeeld). Dat is ook logisch, want voor Triëst onderdeel van Italië was, hoorde het bij de hertog van Oostenrijk. Een stad met veel geschiedenis, fijne plekjes om te zitten én meerdere kastelen. Lees alle tips voor Trieste op We Are Travellers.

Geef een reactie