Reizen·Wandel.nl·Wandelen

Het Pieterpad: dé zes hoogtepunten

Wandelen langs uitgestrekte grasvelden en de heide, genieten van kastelen en stevig doorlopen door het heuvellandschap; het Pieterpad laat Nederland op z’n mooist zien. In bijna 500 kilometer loop je van Pieterburen naar de St. Pietersberg in Maastricht; een reis door zes verschillende provincies van ons eigen landje. Al wandelend krijg je een hele andere blik op Nederland.

De 26 etappes van het Pieterpad variëren van 12 tot 24 kilometer en gaan voornamelijk door bossen, over onverharde paadjes, door kleinere dorpjes en een aantal steden. De twee vriendinnen Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen zetten het pad tussen 1978 en 1983 uit. Het Pieterpad is aangegeven met rood-witte markering. Je kunt de route van noord naar zuid lopen, maar natuurlijk ook andersom. Lees het hele artikel op Wandel.nl.

Geef een reactie