Brabants Dagblad·Krant·Reizen·Web

Nieuwe kijk op die gekke wezentjes in de schilderijen Jeroen Bosch tijdens een expositie in Milaan

Een Jeroen Bosch-expo in Milaan met tien originele schilderijen, maar vooral met veel op zijn werk geïnspireerde kunst uit de tijd van Bosch zelf. Waarom? ,,Er was destijds wel degelijk interesse in de droomvoorstellingen en bizarre figuren zoals Bosch die schilderde.’’

,,We kwamen erachter dat de eerste commentaren op het werk van Jeroen Bosch in het Spaans en Italiaans waren. Dus die werken waren daar bekend en ze vonden die monsters en dat dromerige boeiend. Er was interesse in die bizarre figuren’’, vertelt Bernard Aikema, medecurator en professor en expert op het gebied van de Europese renaissance. Lees het hele verhaal op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie