Mestmag.nl·Reizen·Web

Brabantse designers op de Milan Design Week

Galerieën vol internationale designers, gevels van gebouwen die een nieuwe print hebben en gigantische hallen vol designmerken met hun nieuwste collecties. Tijdens de Milan Design Week in juni 2022 kun je er niet omheen: design is overal. Ontwerpers van over de hele wereld trekken naar Italië om zichzelf te presenteren. Zo ook onze Brabantse designers. Vier ontwerpers aan het woord over hun nieuwe werk, Milaan en internationalisering.

Met de Salone del Mobile, de mega designbeurs bij Rho (buiten Milaan), begint de Design Week officieel. Een groot contrast met de binnenstad van Milaan, waar de Fuorisalone (letterlijk: buiten de Salone) is. Kleine galerieën, oude fabriekshallen en zo nog honderden plekken tonen design in de stad.

Nederland is goed vertegenwoordigd en Brabant zeker ook. Zo staat ontwerper Teun Zwets uit Eindhoven bij The Dutch Atelier in de wijk Isola, hij is hier onderdeel van een groepsexpositie. Teun studeerde in 2020 af aan de Design Academy. In Milaan staat hij met een stoel die is gemaakt van schuimrubber-afval, een lamp van restafval van hout en een plantentafeltje met vazen. “Het is een handje vol werk dat ik wil laten zien”, vertelt hij.

“Ik werk veel met restafval, want het materiaal is eindeloos. Ik rijd graag met m’n bakfiets door de stad en als ik hout zie dat over is, neem ik het mee”, lacht hij. “Ik zit niet graag stil. Ik ben een maker en als ik bezig ben, vergeet ik alles.” Voor Mestmag.nl sprak ik meerdere designers over hun werk in Milaan. Check het verhaal op Mestmag.nl

Geef een reactie