Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Eigen plekje voor twintigers met autisme is gewild: veel animo voor zorgappartementen Kapittelhof

Achttien mensen hebben zich al aangemeld. Ze willen allemaal graag een plekje voor zichzelf op de Kapittelhof in Sint-Oedenrode. Dat plekje komt er, met de noodzakelijke zorg en begeleiding.

,,Ik ben er heel blij mee. De plannen voor de bouw liggen net bij de gemeente en als er geen bezwaar komt, start de bouw volgens planning begin 2023”, vertelt Helmy Steenbakkers van Stichting Eigen Sleutel, initiatiefnemer van het zorgappartementen-project.

Samen met Linda Foolen richtte Steenbakkers de stichting op. Het is een ouderinitiatief voor jongvolwassenen met een normaal tot hoog IQ en autisme, die 24-uurs zorg nodig hebben en zelfstandig willen wonen. ,,Ik was al 9 jaar op zoek naar een plek voor mijn zoon Sem, tot ik dacht: ik benader de wethouder en woningcorporatie zelf”, zegt Steenbakkers. De appartementen komen er in 2024. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie