Kunstloc Brabant·Tijdschrift·Web

De kracht van kunst in 16 portretten

Kan kunst maken iets betekenen ter vermindering van eenzaamheid? Jazeker. Om dat te laten zien zocht Kunstloc Brabant contact met Brabantse zorgateliers, maatschappelijke instellingen en culturele initiatieven. Zij zetten de kracht van kunst in om te werken aan verbinding, herstel en levensgeluk. Kunstloc vroeg hen iemand voor te dragen, een ‘verborgen parel’. Deze mensen hebben fotograaf Marcel de Buck en ik samen geportretteerd.

Door hen op deze manier zelf aan het woord te laten en te laten vertellen wat het maken van kunst met ze doet, hoopt Kunstloc ook beleidsmakers te overtuigen dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om te werken aan de bestrijding van eenzaamheid en een gezonde samenleving. Meer weten en het magazine lezen? Bekijk dan de website van Kunstloc Brabant.

Geef een reactie