Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Nieuwe gevelsteen voor monumentaal pand ‘De Pauw’ in Oirschot

‘Parmantig, charmant en stijlvol’; dat is de nieuwe gevelsteen op het monumentale pand ‘De Pauw’ in Oirschot, volgens voorzitter van het Oirschots Monumenten Fonds (OMF), Frits Speetjens. Op het huis aan de Koestraat 21, dat vroeger het logement was voor patiënten van dokter Arnoldus Fey, is 10 maart de ‘Pauw’-gevelsteen onthuld.

,,In Oirschot hebben een aantal monumentale panden van oudsher wel een naam, maar die naam is niet meer te zien. Daar heeft het Monumenten Fonds zich op gestort. Die oude panden zijn namelijk zo mooi, dat het zonde is als de naam niet zichtbaar is. Daarom hebben we voor De Pauw deze gevelsteen laten maken, zo ziet iedereen wat de oorspronkelijke naam was van het pand”, vertelt Speetjens. ,,Die straatwand waarin het pand staat, is één van de oudste van Oirschot. Het is zo’n mooi gebouw, dat verdient een naam.” Lees op de website van het Eindhovens Dagblad het hele verhaal over De Pauw.

Geef een reactie