Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Wegdromen in heerlijke ‘zen’ door lichtinstallatie in MU op Strijp-S

Een fel wit licht schiet door de ruimte, het maakt een rondje, een loop en vervolgt z’n weg door de spiralen bogen die kunstig gedrapeerd zijn. Op de achtergrond klinkt een meditatief muziekstuk. Zak weg in een zitzak, dwaal door de lichtflitsen of kijk stiekem door de ramen naar binnen bij MU. De expo Spiraling Into Infinity heeft iets dromerigs, waarvoor je goed moet kijken, luisteren en het liefst écht even de tijd neemt.

De installatie vult de hele expositieruimte met haar veranderende lichtbanen in verschillende kleuren. Door een laagje mist heen, ziet het licht er mysterieus uit. Het is mist zoals je die ook in de kroeg of club ziet. Of bijna niet ziet natuurlijk. Het effect is onmiskenbaar: nevelig, alsof je niet verder kunt kijken dan waar het licht is. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie