Brabants Dagblad·Krant·Web

Van Bach tot bootcamp om als cultuursector een vuist te maken, of vooruit: een vuistje

Theaters die de kapper in huis halen of als gelegenheidssalon het gemoed masseren en musea die gaan gymmen. Ofwel actievoeren op zijn cultuursectors. Ludiek, maar wel een beetje braaf. 

,,Wie durft er als eerste op de massagetafel van Jolanda te liggen? Je mag je kleding uitdoen in de coulissen en dan krijg je een badjas. Jolanda heeft allerlei oliën, dus wie gaat er?” Host van de middag, Danielle Lous, kijkt het publiek in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle lachend aan. Bezoeker Johan staat op en stapt zelfverzekerd het podium op.

Jan van Besouw doet mee aan Kapsalon Theater. In de wachtkamer – de zaal dus – zit het publiek op z’n beurt te wachten. Onderwijl is er vermaak: comedian Gerrie Smits en muzikaal duo Rik & Simon in de eerste ronde. ,,Even wennen voor ons. We repeteren natuurlijk wel thuis, maar dit is anders. Eindelijk weer een zaal met publiek”, zegt pianist Simon lachend.  Lees op het Brabants Dagblad het hele verhaal over deze actie.

Geef een reactie