Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Licht op de boerderij-route door buitengebied Oirschot: lichtpuntje in donkere dagen

Langs uitgelichte gevels van oude boerderijen en sfeervol verlichte huizen in het buitengebied van Oirschot rijden én meteen iets opsteken van de geschiedenis? Dat kan tijdens de Licht op de boerderij-route, die van 27 tot en met 30 december door het buitengebied van Oirschot en Spoordonk voert.

,,De route is al achttien jaar niet meer georganiseerd, maar juist doordat er in deze tijd niet veel te doen is, leek het ons mooi om de lichtjesroute nieuw leven in te blazen. In 2003 was de tocht voor het laatst. Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan. Dit jaar gelukkig wél, de maatregelen in acht nemend”, vertelt Marieke Peelen van Stichting Mooi Straten. De stichting betrekt buurtbewoners bij activiteiten in het westelijke buitengebied van Oirschot. Met Marie-José van de Ven van ZLTO Oirschot-de Beerzen (belangenbehartiger voor boeren en tuinders) zette Peelen de tocht dit jaar op.

Lees meer over de route op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie