Reizen·We Are Travellers·Web

Wat te doen in Zutphen? 8 toffe tips op rij

Mooie hofjes, historische panden en torens en schattige winkelstraatjes; in Hanzestad Zutphen dwaal je gerust een paar dagen rond. De stad heeft als bijnaam ‘Torenstad’, omdat veel monumenten met torens uit de Hanzetijd bewaard zijn gebleven. Wat te doen in Zutphen? Voor We Are Travellers zette ik 8 tips op een rij om deze Gelderse stad eens goed te verkennen.

Dat Zutphen vroeger een handelsstad was, is nog altijd te zien aan de stadspoorten, torens en koopmanshuizen die de stad rijk is. Sinds de 12e eeuw heeft Zutphen stadsrechten en ze heeft haar historische stratenpatroon behouden. Drie centrale markten, met daaraan veel smalle zijstraatjes; dat kenmerkt deze stad. Lees alle tips over Zutphen op We Are Travellers.

Geef een reactie