Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Jonge artsen maken zich sterk voor lagere werkdruk in ziekenhuis; ‘Zin in Zorg’ moet mentale weerbaarheid verbeteren

Mentaal fitte jonge dokters die meer werkplezier en tijd voor de patiënt hebben; dat is het doel van de beweging ‘Zin in Zorg’. Meer dan 500 jonge artsen doen mee om de werkdruk in de ziekenhuizen omlaag te krijgen, waaronder Marleen van der Velde (26) en Saskia van Run (28) van Máxima MC (MMC) Veldhoven. 

,,Het veranderen van de werkcultuur is belangrijk. Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je goed voor jezelf zorgt”, vertelt Saskia van Run, basisarts op de spoedeisende hulp bij MMC. ,,Daarom heb ik me bij ‘Zin in Zorg’ aangesloten. Het moet zorgen voor een positieve verandering van de werkcultuur binnen ziekenhuizen. Het is sterker om er met z’n allen aan te werken. Daarnaast is het meer een landelijk probleem. En: niet iedereen durft even makkelijk z’n mond open te doen, dus het is fijn als een aantal mensen naar voren stapt.” Lees het hele verhaal van Saskia en Marleen op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie