Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Opperste concentratie bij NK Schaken voor Jeugd in Best: ‘Vooruit denken en trucjes toepassen om je tegenstander te verslaan’

,,Mijn tegenstander zette zijn paard op F5. Daar kon ik niet tegen verdedigen. Hij zette me vast”, vertelt Mathijs Vogels (11) uit Best. Hij is één van de 72 kinderen die weloverwogen zijn schaakstukken neerzet op het NK Schaken Jeugd-D (t/m 12 jaar).

Het NK vond dit weekend plaats bij Kindcentrum Antonius in Best. Sommige kinderen hebben een koptelefoon op om zich helemaal af te kunnen sluiten. Een arbiter houdt in de gaten of alles volgens de regels verloopt. De meesten schaken op een digitaal schaakbord, dat gekoppeld is aan grote schermen in de aula. Zo kunnen ouders meekijken, want die mogen niet in de klaslokalen. Lees het hele verhaal op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie