Eindhovens Dagblad·Krant·Web

‘Water, zand en springkussens’: meer hebben kinderen bij de Jeugdvakantieweek in de Beerzen niet nodig

Op tomaten meppen die uit een pvc-buis naar beneden komen, buikschuiven op een springkussen en rennen over de opblaasstormbaan; de Jeugdvakantiewerk West- en Middelbeers- week is op woensdag volop bezig. Waar de jeugdvakantieweek vorig jaar niet doorging vanwege corona, doen er nu, in de laatste vakantieweek, 220 kinderen mee.

Woensdag is dit jaar ‘Springkussendag’; een zeskampachtige setting waarin 23 groepjes kinderen in verschillende spellen tegen elkaar strijden. ,,Zolang er water, zand en lekker weer is, en kinderen hun energie kwijt kunnen, is het geslaagd”, vertelt Helga Bogte, bestuurslid van Stichting Jeugdvakantiewerk West- en Middelbeers. “Iedereen is zó blij dat het doorgaat en springkussens doen het altijd goed. Zelfs de leverancier van de kussens was dolblij dat hij ze weer kon verhuren.” Lees het hele verhaal over de jeugdvakantieweek op de website van het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie