Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Weverijmuseum opent met knaller over Mierlose stoffenontwerper Piet Manders

Als de musea op 5 juni weer bezoek mogen ontvangen, zijn ze er in Geldrop helemaal klaar voor. Dan opent in het Weverijmuseum een speciale tentoonstelling over Piet Manders, de bekende stoffenontwerper uit Mierlo. ,,Ondanks alle strubbelingen die we hadden door corona, beginnen we met een knaller’, belooft museumdirecteur Bert Vermeer. Met dank aan Manders’ neef Michiel. 

Piet Manders (1928-1986) uit Mierlo was in de jaren vijftig en zestig een naam in het dessinateursvak. Als stoffen-en patronenontwerper bij Textielfabriek Posterholt in Limburg had hij veel internationale contacten bij de grote modehuizen. Lees het hele verhaal over Piet en de expo in het Weverijmuseum in dit artikel in het Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie