Kunstloc Brabant·Mestmag.nl·Web

Van verzameldrift naar kunst in rariteitenkabinetten: expo Wunderkammer in LocHal

Maandenlang stond ‘ie te wachten op bezoekers, maar nu de bibliotheken open zijn en de musea 5 juni openen, is de expositie Wunderkammer eindelijk te zien. Curieuze verzamelingen, kunstwerken én een mix daarvan; dat krijg je te zien in de expositie Wunderkammer: het magische object. De drie kunstenaars Paul Bogaers (Tilburg, 1961), Ton de Gouw (Kaatsheuvel, 1949) en Wijnand van Lieshout (Tilburg, 1940) maakten in opdracht van Kunstloc Brabant hun eigen Wunderkammer in de expo in de Bibliotheek LocHal. Ieder op een geheel eigen wijze.

“Door allerlei wonderlijke objecten en voorwerpen bij elkaar te zetten, maak je het geheel nog wonderlijker”, zegt Paul Bogaers. Samen met Ton de Gouw vertelt hij over de expositie en hun verzamelwoede en brengen ze een ode aan het objet trouvé. Op Mestmag.nl lees je het hele verhaal over de curiosa expo.

Geef een reactie