Kunstloc Brabant·Web

Jing Wang: Popping danser en technisch talent bij Design to Market

Jing Wang (1983, Eindhoven) is industrial designer, popping danser én deelnemer aan Talenthub Design to Market. Hij werd vijf keer Nederlands kampioen popping, ontwikkelde een compleet nieuw jurysysteem voor de urban dans scene en organiseert met Delphine Nguyen het internationale battle popping evenement Planet Pop’N. Een interview met Jing over zijn ambities, liefde voor dans en het ondernemerschap. 

“Op mijn zestiende ben ik begonnen met dansen, het is voor mij altijd een hobby geweest. Ik kwam tijdens een carnavalsfeestje in aanraking met jongens die mij moves lieten zien. Voor die tijd was ik al wel gefascineerd door Michael Jackson. Ik dacht altijd dat je met talent geboren moest zijn en dat je het niet kon leren, maar daar besefte ik dat dat wel kon. Zo ben ik erin gerold.”

Jing Wang vertelt op Talenthubbrabant.nl alles over zijn danscarrière, zijn nieuwe jurysysteem voor de urban dansscene en zijn persoonlijke ontwikkeling op deze gebieden.

Geef een reactie