Eindhovens Dagblad·Krant·Web

Voorlezen op afstand en via het scherm tijdens Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen (20 – 30 januari) zien er dit jaar in bibliotheken en scholen in de regio nét wat anders uit. Geen voorleesontbijt of poppentheater, maar online video’s waarin leesconsulenten voorlezen en een voorleesmoment vanachter de laptop. Bibliotheken in de regio Eindhoven gaan online door met de Voorleesdagen, om het belang van voorlezen te benadrukken, zeker in coronatijd.

,,Ieder jaar gaan we naar scholen en de kinderopvang om voor te lezen uit het prentenboek van het jaar. Dat kan nu niet, vandaar dat we online gaan”, vertelt Maria Vermeer, PR & Communicatie bij de Bibliotheek Helmond-Peel. Op de website van het Eindhovens Dagblad lees je het hele artikel over de Nationale Voorleesdagen.

Geef een reactie