Web

Vegan- en suikervrije dolci van Viola’s Patisserie gaan door het hele land

Keto pumpkin pie, chocolade cheesecakes en vegan brownies; de dolci van Viola’s Patisserie in Eindhoven worden in deze coronatijd in het hele land gegeten.

Nu patissier Viola Cennini (34), net als zovelen, alleen afhaal- en bezorgmogelijkheden heeft, pakt ze het groots aan. “Ik heb de enige patisserie in Nederland die suikervrij, vegan en met natuurlijke grondstoffen creaties maakt. Ik wil mijn gebakjes graag naar meer plekken in Nederland brengen”, aldus Viola. “We zijn begonnen met een pilot, om te kijken of het vervoer van de dolci goed gaat”. Mijn naam en kwaliteit wil ik gewaarborgd houden. We maken het ’s middags en dan is het ’s avonds in huis. Alles is vers.”

Suikervrije high tea’s afhalen
Niet alleen de thuisbrengservice is een creatieve manier om bij mensen thuis te komen. Ook de high tea’s die Viola verzorgt, gaan als een speer. “Normaal gesproken verkopen we twintig high tea’s per week, wanneer de klanten in ons horecagedeelte zitten”, aldus Viola. “Nu verkopen we er gemiddeld vijftig per week. Suikervrije en vegan high tea’s zijn populair. Mensen willen graag iets speciaals doen in deze tijd.”

Viola’s geheime recepten
Ruim een jaar zit Viola met haar patisserie in Eindhoven. “Ik wilde van jongs af aan al patissier worden. Met een paar items iets lekkers creëren, vind ik bijzonder. Ik ben vijf jaar geleden begonnen, vanuit huis. Toen de vriezer in de woonkamer stond, was het tijd voor een nieuwe stap en ging ik naar dit pand in Eindhoven. Viola volgde de Callebaut Academy in Engeland. Daar leerde ze zonder toevoegingen bakken. “Ik wil geen room uit een emmer scheppen. Ik maak alles zelf. Inmiddels is een kwart van alle taartjes suikervrij en de helft vegan. Het geheim? De familierecepten van haar Italiaanse man en haar eigen moeder. “Die twee boekjes zijn mijn basis. Van daaruit maak ik ook de suikervrije en vegan recepten.”

Benieuwd naar Viola’s Patisserie? Op haar website vind je er alles over én zie je de dolci die ze thuisbezorgen. Dit artikel is geschreven voor de opleiding Foodjournalistiek van ELLE Eten en Fontys Hogeschool voor de Journalistiek. 

Geef een reactie