Eindhovens Dagblad·Krant·Web

InScience Film Festival: van Natlab naar online films kijken op de bank

Nu ook de filmhuizen weer dicht moeten, zit een fysiek filmfestival er dit jaar niet in voor InScience, dat voor het eerst ook zou neerstrijken in Eindhoven (Natlab). Maar de beste wetenschapsfilms die afgelopen jaar verschenen, staan wél van 11 t/m 22 november online.

 

InScience Film Festival is één van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en de enige in Nederland. Het festival heeft zijn oorsprong in Nijmegen en zou dit jaar voor het eerst in negen andere steden, waaronder Eindhoven, een satellieteditie organiseren. ,,We hebben met goede hoop een randprogramma gemaakt rondom de films die in Natlab te zien zouden zijn. Studium Generale heeft als missie om wetenschap bij de student te brengen, dus het festival past goed bij ons”, vertelt Miep Swaminathan van Studium Generale. Lees het hele verhaal op Eindhovens Dagblad.

Geef een reactie