Mestmag.nl·Web

Kunst en duurzaamheid: de perfecte combinatie voor Ecodorp Boekel

In Ecodorp Boekel komt elke twee maanden een wisselende kunstenaar te wonen. Het dorp is een vereniging van burgers die een bijzondere woonwijk van 36 klimaatadaptieve en – positieve huurwoningen maakt. In oktober 2020 verhuisden de eerste bewoners erheen. Het dorp werkt aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Daarbij stelden ze een Kunstplan op voor een Artist in Residence-plek (die in 2021 komt) en ontwierpen kunstenaars bijzondere boomhutten voor hen. Voorzitter Ad Vlems over het Ecodorp, de rol van de Artist in Residence en kunstenaars bij het behalen van de SDG’s.

“We laten kunstenaars graag meedenken over de Sustainable Development Goals. Er zijn steeds meer kunstenaars die maatschappelijk betrokken zijn en met hun werk oplossingen bieden”, vertelt Ad. De doelen moeten in 2030 leiden tot een einde aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. “We hebben een hoge ambitie en willen als mensheid een positieve impact op de aarde hebben.” Lees op Mestmag.nl het hele artikel over het Ecodorp en hun cultuurplannen.

Geef een reactie