Eindhovens Dagblad·Krant·Web

In Valkenswaard zelf een (virtuele) drugsbende oprollen en direct wat leren over criminaliteit

Een fictieve drugsbende oprollen met een app op je telefoon, in Valkenswaard kan dat sinds zaterdag 17 oktober. Met de app ‘Eenheid75’ kunnen inwoners dagelijks op pad om de bende te helpen oppakken. Via meldingen op social media en in de app, krijgen deelnemers aanwijzingen om naar bepaalde plekken in het dorp te gaan. De Eenheid75-krant die deze week huis-aan-huis is verspreid, is onderdeel van het spel. Het doel: signalen van drugscriminaliteit leren herkennen én er melding van maken.

Op een speelse manier, met serieuze ondertoon, sporen inwoners drugscriminelen op. De drugscriminaliteit komt zo onder de aandacht. Drugsdumpingen horen hierbij.  Niet iedereen is hiermee bekend. Daarom startten de gemeente Valkenswaard, de politie, Meld Misdaad Anoniem en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland deze pilot. Lees op de website van het Eindhovens Dagblad het hele artikel.

Geef een reactie