Mestmag.nl·Web

BredaPhoto on Tour brengt fotografie, kunst en verwondering op school

Het aanbod van fotografie, beeldende kunst, mediakunst en letteren blijft, in vergelijking met podiumkunsten, achter op de Brabantse scholen. Dat blijkt uit de netwerkanalyse 2019 van Kunstloc. Hoe gaan makers binnen deze tentoonstellingskunsten hiermee om? Hebben zij een goede manier gevonden om scholen te bereiken? We spraken met Jan Schaerlackens, coördinator educatie bij BredaPhoto, Cécile Cooijmans, intermediair bij CultuurCompaan in gemeente Roosendaal en Herman Kuypers, adviseur cultuureducatie bij Kunstloc. Ze vertellen over hun samenwerking binnen het project BredaPhoto on Tour: een rondreizende, compacte tentoonstelling.

“In het onderwijs heeft men de handen vol aan het geven van lessen, zeker in deze tijd. Daarom vind ik het aan ons als instelling om flexibel te zijn en het onderwijs te helpen kunst op school te krijgen”, vertelt Jan Schaerlackens. “Voor BredaPhoto is het belangrijk dat alle doelgroepen met kunst in aanraking komen. Leerlingen in de dorpen en in de steden.” Op Mestmag.nl lees je het hele verhaal over BredaPhoto on Tour.

Geef een reactie